At se sin kæreste falde fra hinanden – del 2

Jeg synes at det er lidt svært at åbne op for sine tanker og følelser omkring visse ting – om det er fordi jeg er en mand eller om det er fordi det bare er svært, det ved jeg ikke?

Dette indlæg synes jeg faktisk slet ikke er nemt at skrive…
Hvis du følger os på Instagram har du måske set at jeg har lagt et opslag op hvor jeg skriver; ”hvis jeg ser træt ud, så er det fordi jeg er det”.

Hold nu kæft, hvor er det hårdt at være i et forhold med en der er stresset og har angst! Det er hårdt at skulle tage sig af sine egne problemer og samtidig også skulle klare at holde hovedet oppe derhjemme. Det jeg skriver nu, kan virke både egoistisk og nederen, men jeg kan ikke tro at andre ikke har stået i samme situation som mig, hvor man har lyst til at råbe højt; ”HVORFOR KAN HUN IKKE BARE TAGE SIG SAMMEN?” Hvornår det min tur til at være nede eller have en dårlig dag?

Jeg ELSKER Bente over alt på jorden! Vi har et super forhold der er kærligt nok til vi godt kan råbe ad hinanden, men to minutter efter holde i hånd og se en film. Derfor tror jeg også vi kan holde til meget! Vi har også haft snakke hvor jeg direkte siger ”undskyld, men jeg har lyst til og råbe dig i hovedet, og sige at du skal tage dig sammen!” Lyder det hårdt? For det er ikke ment sådan, og det må bestemt ikke tolkes som en ond samtale vi har – de er normalt meget fredelige, men en måde hvor jeg kan komme ud med mine frustrationer.

Vi er gode til at snakke om tingene når vi bare er os to. Når jeg siger tilBente at hun lige må tage sig sammen forklarer jeg også hvad jeg mener. Et eksempel; for nogle uger siden blev Bente frustreret og ked af det, fordi vi havde travlt og der skulle ske meget på en time. Dette kunne hun på ingen måde klare i hovedet, og i stedet for og sige; ”Skat? Kan vi ikke udskyde den ene ting til i morgen?”, så blev hun sur og frustreret! Og lige præcis denne dag var jeg selv stresset og irriteret, så det skabte helt naturligt en voldsom gnidning, og vi endte med og være sure på hinanden. Jeg smækkede med døren inden jeg efterlod hende i bilen foran Rema1000. Da vi kom hjem og sad i bilen, kiggede jeg på hende og sagde “hvad fuck er der galt?” Og der begyndte vi at snakke lidt om det, og igen kunne jeg ikke undgå og mærke en frustration over at jeg ikke kan have en dårlig dag…

Cirka 30 minutter efter, da vi er kommet ind, ligger Bente i sengen og er meget ked af det. Jeg ender med at sætte mig på gulvet foran hende og vi snakker tingene igennem. Jeg græder ikke rigtig, men når jeg ser personer som jeg elsker være kede på den ene eller anden måde, får jeg en klump i halsen, og det sker tit for tiden med Bente.

I tirsdags blev Bente sygemeldt, efter aftale med arbejdet. Både jeg, hendes egen læge og psykolog har anbefalet dette de sidste par måneder. Den dag havde vi været oppe til klokken tre om natten for at tage os af vores kanin der var syg, så da jeg skulle sætte billeder på indlægget, tog jeg et af mig selv. Lige der gik det op for mig; ”Martin, du er jo træt! Hvad laver du? Så gå dog i seng!” Og det ramte mig lidt! Sad i et par minutter og kiggede på billedet og kom i tanke om noget jeg tit siger til Bente når hun bliver ked eller er stresset, ”Luk øjnene – bare i et minut og træk vejret dybt og sig til dig selv det skal nok gå – alt bliver godt igen! ALT BLIVER GODT IGEN”. Men hold nu op det svært – det svært at have overskud til det hele.

Heldigvis – tror jeg selv – ved Bente ikke 80 procent af gangene jeg har lyst til at råbe eller flå hovedpuden i stykker. Jeg råber for at komme ud med mine frustrationer! Og det skal hun selvfølgelig heller ikke vide. Jeg skal være en støtte og kæreste for hende i den her tid, som hun er for mig når jeg har det svært. Og jeg vælger at tro, at jeg er en god støtte 90 procent af tiden.

Ingen er perfekte, og vi håndterer tingene meget forskelligt. Men ingen kan klare at være den større person 100 procent af tiden, hvorfor det er vigtigt at passe på sig selv også!

-‘ Martin

Tags:
Blog Comments

Hej Martin.
Jeg faldt tilfældigvis over dit indlæg her på Facebook. Jeg har ikke læst andre indlæg på din blog eller følger dig fast, men da jeg så overskriften måtte jeg bare læse det.
Det er så flot at du tør skrive om det du føler lige pt. Jeg har selv en mand der er ned med stress og depression – og det er fu….. hårdt. For det er hele familien der bliver ramt når det sker. Jeg kan sætte mig 100% ind i dit sted og dine frustrationer. Og det er for mig fedt at læse, at det ikke kun er mig der har det på den måde, som pårørende. TAK.
Sender gode tanker til jer.

Svar

Martin Christensen

Hej Lena.
Jeg er super glad for at høre, at der også er andre der har det sådan, så jeg ikke er helt Palle alene i verden med mine frustrationer!
Jeg håber at du vil følge med fremover og give din mening omkring det hele med på vejen.
Det er altid opløftende at høre om andre, der står i samme situation som en selv.

Jeg håber meget for dig og familien, at din mand kommer hurtigt og godt ud på den anden side af sit stressforløb.

Hilsen Martin

Min kæreste har haft angst og depression som følge af stress, siden august. Og jeg har ikke på ét eneste tidspunkt bedt ham om at tage sig sammen. For mig er det at gå over stregen, for hverken Bente eller min kæreste gør noget for at såre os. Og deres indre kamp er nok, jeg skal ikke også bekæmpe ham med spydige kommentarer når det hele bliver for meget.

Held og lykke til jer ?

Svar

Martin Christensen

Hej Camilla – TAK!
Tak for din kommentar, og tak for at du kan have det, præcis som jeg gerne ville have det.
Jeg ved godt de ikke gør det for at såre en – og kommer alt til alt, er det nok også fordi jeg i perioder selv har symptomer på stress. Man kan ikke slukke ild med ild, for på den måde ender det i et stort flammehav.

Når jeg får sagt det jeg siger til hende, sørger jeg også for at forklare hende hvad jeg mener, og siger undskyld. Derefter snakker vi også om hvorfor tingene er sagt eller sket, og sammen finder en løsning.
Det kan godt lyde som om at det er hårdt sagt, men det er det på ingen måde.

God bedring med din kæreste.

Hilsen Martin

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.