ER DU GRAVID?!

Når man har svært ved/ikke kan få børn naturligt kører der åndssvagt mange tanker gennem ens hoved hver evig eneste måned. Både Martin og jeg reagerer på de mindste ændringer min krop laver – om det så er ømme brystvorter, uvante spændinger i maven, kvalme eller forsinket menstruation, så kommer spørgsmålet altid op i os begge – ER DU GRAVID?? Og til det spørgsmål har svaret indtil videre været (og er stadig) et stort rungende NEJ!.

Vi prøver begge at undgå at tænke for meget over det, særligt også i forhold til at vi begge pt. er ret pressede. Men det er svært, når det er et stort ønske. Vi hører ofte “Nå men I skal jo bare lade være med at tænke over det – lad være med at planlægge hvornår i har sex. Bare gør det!” Jaja, det er også fint nok at man ikke skal tænke på det, men det er altså ikke sådan lige til. Det ville for os svare til at vi skulle undgå at tænke på at der skulle gøres rent, vaskes tøj og laves mad. Når det så er sagt, så syntes jeg ikke vi tænker meget over det, men meget af det tror jeg også ligger i underbevidstheden og gemmer sig. Så det er hammerende svært at undgå, selvom vi virkelig prøver. Måske vi prøver for meget at undgå tankerne?

Det sværeste er til tider at være glade på andres vegne når de bliver gravide eller får børn. Ikke fordi at vi ikke er ovenud lykkelige på deres vegne, for det er vi virkelig! – men samtidig niver det lidt i hjertet! Det er en ambivalent følelse at få, at stå der med et nyfødt barn i armene med overdrevet lykkelige forældre og samtidig vide, at det ikke er lige til selv at skabe den familie som de lige har fået. Og man fortæller jo selvfølgelig ikke det nybagte forældrepar at man ikke lige føler samme lykke, man bider det i sig, smiler og glæder sig på deres vegne.

Men det ligger også meget i traditionerne/normerne at få børn, og gerne inden man fylder 30 år.
Vi bliver tit mødt af familie, venner og kollegaer med, at nu må det jo også snart være på tide at der kommer en lille en til familien, hvortil vi jo bare må svare at det må tiden vise – for andet kan vi jo ikke rigtigt sige og det lukker faktisk som regel også munden på de fleste. 
Folk er meget berøringsangste omkring emnet – det er ikke noget man taler højt om, for tænk nu hvis vi skulle blive kede af det eller vrede? Jeg kan med ro i sindet fortælle jer at ingen af delene ville forekomme. Vi er ret åbne omkring det, også selvom det er et svært emne at fortælle om. Vi ved at vi ikke er de eneste som oplever dette. Vi ved at flere og flere par oplever udfordringer i forhold til fertilitet, at flere og flere kæmper for at få deres største ønske opfyldt – hvilket på mange måder gør os mere rolige, for så er vi ikke de eneste!

Kram Bente.

Tags:
Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.