Graviditet – 3. trimester

Jeg har haft en meget nem graviditet hele vejen igennem – lige indtil jeg nåede 3. trimester. Jeg ved selvfølgelig godt han vokser, bliver tungere og fylder mere.. Men jeg havde aldrig i min vildeste fantasi regnet med at det ville føles sådan

Første trimester bestod hovedsageligt af åndssvagt mange bekymringer, et par uger med virkelig ondt i maven og ellers 10-14 uger med kvalme. Men ikke så meget kvalme at jeg kastede op af det. Det skyldes dog nok også mest, at jeg virkelig hader at kaste op, så jeg skal virkelig have ondt eller virkelig være syg førend det sker. Og så fungerede min mave bare på ingen måder.

Derudover var jeg egentlig mest bare træt og prøvede at finde mig til rette i den snart nykommende rolle som mor.

Andet trimester var faktisk nemmere end første. Bekymringer var der stadig masser af og min mave fungerede stadig ikke. Men jeg blev friskere og kunne på en måde mere glæde mig, når nu 12-ugers scanningen havde været så god. Det var også i andet trimester at vi begyndte at kunne mærke ham sparke og bevæge sig rundt i maven – dette gav helt af sig selv en naturlig ro omkring at alt er ok!

Tredje trimester

Men så ramte jeg tredje trimester, og det var lidt som om at det med ét bare blev træls! Jeg er blevet vanvittigt træt igen, jeg har ondt, jeg har kvalme, jeg har sure opstød, jeg har halsbrand og den liste kunne fortsætte ud i det uendelige.. Jeg havde regnet med at når nu de to første trimestere var gået så godt og var lige til, så ville det tredje da blive lige så.. Men nej!

Så nu må jeg tage en dag ad gangen og se hvad jeg kan overskue. Det lyder virkelig ynkeligt, men det er sateme blevet hårdt at gro en baby. Jeg sover dårligt – hovedsageligt fordi han ligger og sparker, og gerne lige i mavesækken så jeg vågner med mega halsbrand. Han er også begyndt at kunne bestemme hvilken vej vi skal vende for at vi sover bare lidt. Han kan for eksempel bestemme om vi i aften skal sove på venstre eller højre side, for hverken ryggen eller maven er mere en mulighed.

Til gengæld har jeg fået lov til at sove yderst i sengen, så når jeg skal op og tisse 3-5 gange om natten fordi han sparker i blæren, så er det nemmere end at jeg skal kravle over Martin.

Men når alt dette er sagt…

Så glæder vi os jo helt vanvittigt meget! Det er klart en kæmpe omvæltning der kommer til at ske om under to måneder. Men det er en omvæltning vi ser frem til. Vi ser decideret frem til søvnløse nætter, klamme bleer og gylp i lange baner. Vi glæder os helt åndssvagt meget til at møde ham, lære ham at kende, og særligt se hvem han ligner mest!

Jeg er også begyndt at se gravid ud nu, og ikke bare ligne en der har spist for meget kage. Det er altså ret rart! Dog knapt så rart at tøjet snart kræver en udskiftning, da det hele stumper på maven eller simpelthen ikke kan nå rundt 😀

Vi har også allerede købt alt vi skal bruge til ham. Endda klapvogn fordi den var MEGA billig! Og babyting er altså dyre, så man handler når der er tilbud! Sengen også gjort klar, så skulle han komme før tid, så er han mere end velkommen. Barnevogn, tjek. Autostol, tjek. Voksipose, tjek. Tøj, mere end tjek!

Så vi er klar! Klar på en ny hverdag med nye udfordringer. Klar på at tage det hele i stiv arm, lige som vi plejer.

Og særligt er jeg sikker på at det hele nok skal gå, bare Martin er ved min side! <3

Kram Bente.

Tags:
Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.